Olen keskittynyt itseeni ja omaan hyvinvointiin. En ole enää sortunut Tuttan vaatteisiin. (Tunnustan kuitenkin, että olen käynyt tutkimassa uuden Äitiyspakkauksen sisällön. Täytyy kyllä sanoa, että on se joskus aiemmin kivemmallekin näyttänyt. Toinen huono juttu oli, että aika monet vaatteet oli pieni kokoisia, vaikka pakkaus on tarkoitettu myös adoptioperheille.)

Muuten tämä kevät on mennyt elämästä nauttiessa, meillä on ollut miehen kanssa hyviä ja rentouttavia aikoja. Olemme viettäneet aikaa myös muiden, mukavien ihmisten kanssa. Nyt tuntuu että onneksi olemme saaneet viettää tämän ajan yhdessä, se auttaa meitä jatkossakin. Minulla itsellä on nyt hyvä olla. Jos meidän elämäämme tulisi nyt kolmas jäsen, se ei olisi ainut meitä yhdistävä tekijä. Olemme kasvaneet näiden odotusvuosien aikana ja lähentyneet toisiamme. Olemme myös miettineet lähellä olevien lasten kautta kasvatustyylejä ja niiden vaikutuksia lapsiin.
 
Toisaalta tämä odotusaika on ollut välillä hyvin, hyvin rankkaa. Adoptiota hoitavalta taholta tulleet sähköpostit ovat välillä saaneet aikaiseksi itkua ja joskus tapaamisen jälkeen olemme olleet ihan varmoja, että lapsi tulee pian. Tunteet ovat olleet laidasta laitaan. Samalla tämä vuoristorata on kasvattanut meitä.
 
Uusin Adoptioperheet-lehti on ilmestynyt ja olen lukenut siitä varsinkin yhtä juttua huolella: ”Ihanat äidit ja vitun ämmät”. Siinä on käsitelty vanhemmuutta mielenkiintoisesti. Sijoitetun ja adoptoidun lapsen vanhemmat kertovat, että heidän äitiyden haasteet ovat erilaisia kuin biolasten  vanhemmilla ja heidän esimerkit ovat todellista elämää. Minun tekisi mieli alleviivata itselle tärkeimmät kohdat, mutta yritän painaa ne mieleen tulevaisuuden varalta ja lehden laitan hyvään talteen, muiden adoptioon liittyvän materiaalin kanssa. Tämä odotusaika on saanut minut lukemaan erilaisia lehtijuttuja, verrattuna siihen jos odottaisin biologista lasta. Adoptiovanhemmuus tuntuu haasteelliselle, mutta meille sopivalle.
 
Kaikkien näiden vuosien jälkeen uskallan sanoa, että me olemme valmiit alkamaan isäksi ja äidiksi, vaikka heti, jos meille lapsi suodaan.
 
Elämästä nauttien, soittoa odottaen: Jalienty