Joskus haaveilin että lapsellani on samanväriset hiukset ja silmät kuin minulla. Nyt mietin perinnöllisyyttä ihan toisesta näkökulmasta:

Toivon että adoptiolapsen saava tietäisi jotain lapsen biologisista vanhemmista. Niin monet asiat periytyvät lapselle ja jos olisi etukäteen tiedossa lapsen vanhempien mahdollinen alentunut näkökyky, lättäjalka,  diabetes, epilepsia, jne. Silloin adoptiovanhempi osaisi seurata lasta erilailla ja pystyisi ehkä ehkäisemään että perinnöllisyys ei näissä kohdin toteudu. Ja minä ainakin haluaisin mahdollisena adoptiovanhempana olla tukemassa "positiivista" perinnöllisyyttä kuten musikaalisuutta, liikunnallisuutta tms. Puhutaanko tälläisistä asioista silloin kun lapsi annetaan adoptioon?

Haluaisin niin kovasti jakaa elämäni adoptiolapsen kanssa, mutta kun se ei näytä toteutuvan, niin käytän energiaani niiden asioiden miettimiseen joista ei puhuta keskustelupalstoilla. Tuntuu että missään ei ole lapsensa adoptioon antavien, adoptiolapsen saaneiden ja adoptiolasta odottavien yhteistä keskustelupalstaa. Tietoa saa vain adoptiota hoitavalta taholta vuositapaamisen yhteydessä ja heilläkin on vaitiolovelvollisuus joistakin asioista. Tai onko parempi että nämä asiat pysyvät salassa?